L’Ajuntament de Benifairó de les Valls elaborarà les Cartes de Serveis

Les Cartes de Serveis milloraran la informació i la comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament de Benifairó de les Valls

 

  • El projecte respon a la demanda de transparència i rendició de comptes en l’activitat pública
  • Les Cartes de Serveis recopilaran la informació de tots els serveis que presta l’Ajuntament a la ciutadania, així com els recursos y canals de contacte existents en cada àrea de serveis.

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls, amb el finançament de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, ha començat a dissenyar les Cartes de Serveis per acostar la informació dels serveis públics cap a un terreny més comprensible per a tots i totes.

Aquest projecte, a més de servir per avançar cap a un govern més obert, transparent, responsable i que rendisca comptes a la ciutadania, és una ferramenta de gestió interna de millora, seguiment i avaluació continua dels serveis públics.

El contingut informatiu de les Cartes es basa en quins els serveis que proporciona l’Ajuntament, la forma en què es presten aquests serveis, els canals de contacte dirigits a la ciutadania i els compromisos de qualitat que s’assumeixen per part de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls per a aconseguir la millora de la qualitat dels serveis municipals.

D’aquesta manera, la informació es presentarà d’una forma visual i escrita amb un llenguatge senzill i útil que s’adapte a necessitats individuals o col·lectives.

Aquests documents són més que un llistat de serveis, són documentació “viva”, perquè han de sotmetre’s a criteris d’actualització continua adequant-se a la realitat municipal i a les necessitats ciutadanes. Per tant, son un exercici de rendició de comptes i d’avaluació i seguiment de la qualitat dels serveis municipals.

Una vegada constituïdes les Cartes de Serveis es difondran a tota la ciutadania. A més, estaran disponibles en la web de l’Ajuntament i en el Portal de Transparència de Benifairó de les Valls.