Naix a Benifairó de les Valls (València), en 1914, alumne del mestre Manuel Palau, sempre amb excel·lents qualificacions.
En les oposicions al Premi de Piano del Conservatori de València, celebrades el 4 de juliol de 1936 aconsegueix, per unanimitat, el primer premi, ampliant els seus estudis amb Leopoldo Querol en una llarga estada a Madrid, on va poder assistir als assajos i actuacions de les més importants orquestres i grans directors.
En 1944 inicia la seua activitat de director en la Unió Musical de Llíria, passant en 1953 a la Lira Saguntina i en 1955 a la Banda Municipal de Castelló.
En 1948 i 1949 obté també per oposició, les pensions que per a la direcció de Bandes Civils i Orquestres va atorgar la Diputació Provincial de València, la qual cosa li va permetre viatjar a París on completa la seua formació.
Va dirigir la Banda Municipal de Castelló al desembre de 1950, interpretant la “Tocata i fuga en REM” de J S Bach en el templet del passeig de Ribalta.
Des del 22 de març de 1963 fins al 16 de febrer de 1964, figura com a director accidental de la Banda Municipal de València, dirigint així mateix l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
Ha estrenat 76 obres amb la Banda Municipal de Castelló, 36 amb la Unió Musical de Llíria, 10 amb la de València, fins a un total de 122, la qual cosa representa una encomiable tasca. Destaquem entre aquestes estrenes el de la “Novena Simfonia en Re M” de L V Beethoven al front de la Banda Municipal de Castelló amb la col·laboració de la Coral Polifònica Valentina i un quartet de solistes vocals.
Han actuat davall la seua direcció, al front de la Banda Municipal de Castelló, nombrosos i prestigiosos solistes com Leopoldo Querol, Iuri Boukoff, Lelia Gouseau, Henri Lowokowiez, Josefina Salvador, Abel Mus, Ricardo Boadella, Mimi Coertese i Mario Monreal. Amb aquest com a pianista i al front de la Banda Municipal de València, va interpretar, en la Plaça de bous, en el Certamen de la Fira de Juliol de 1983, “Nit en els Jardins d’Espanya”, de Falla, la qual cosa va suposar una important estrena per a la Banda Municipal.
En 1960 és anomenat Director Honorari de la Banda Societat Joventut Musical de Faura i en 1961 la Unió Musical de Llíria li rendeix un homenatge.
Ha dirigit la Banda Municipal de Castelló en la celebració de la Bodes d’Argent invitat pel Mestre Felip, en les d’Or com a director titular i en les de Platí invitat per la Corporació Municipal de Castelló.
Ha actuat com a Director invitat en diverses ocasions amb la Banda Unió Musical de Llíria, destacant la seua col·laboració l’any 1992 amb motiu de la reinauguració del teatre-sala de Concerts.
També ha col·laborat com a Director invitat amb l’Ateneu Musical i Cultural de Benaguassil en 1995, en dos concerts al front de la Banda Municipal de València en el Palau de la Música i en un concert amb la Unió Musical Santa Cecília d’Onda.
El 28 d’abril del 2002 va rebre l’homenatge de l’Ajuntament i la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, sent anomenat Director d’Honor de la mateixa.
El 8 de desembre del 2002 va participar en la celebració del centenari de la fundació de la Banda Municipal de València dirigint l’obertura de “Tannhäuser” de R. Wagner al front de l’agrupació com a director invitat.
El 22 de desembre del 2002 amb motiu del centenari de la fundació de la Unió Musical de Llíria, va dirigir l’obertura de “Guillermo Tell” com a director invitat.
A l’agost del 2003, dins dels actes de celebració del centenari de la Banda Unió Musical de Llíria entre altres obres va interpretar l'”Amor Brujo” de M de Falla.
El 28 de novembre del 2004 va dirigir la Banda Municipal de València en el Palau de la Música de la ciutat a l’edat de 90 anys.
L’11 de juny del 2005 va ser anomenat Director d’Honor de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria.
El 21 d’abril del 2006 va dirigir com invitat la Banda Municipal de Castelló en l’Auditori de Castelló.
Amb motiu de l’homenatge al seu germà, el compositor Vicent Garcés i Queralt, i en commemoració del centenari del seu naixement a Benifairó de les Valls (1906-2006), va dirigir el 13 d’octubre a l’Orquestra “Mare Nostrum” les “Cinc cançons valencianes”, composició de V. Garcés, a l’auditori del Pla de l’Era.
El 31 d’octubre del 2006 se li va concedir el Rècord Guinness a la carrera més llarga com a director d’orquestra (director de bandes civils).
(de bandes de música civils).